Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 232778

Autókozmetikai termékek, autóápolási anyagok

 

Autóápolás vs. autókozmetika

 

Kezdjük az alapossággal!

Talán sokan nincsenek tisztában a két fogalom közti különbséggel, ezért nem árt már az elején tisztázni: autóápolás témakörbe kapcsolódik minden olyan tevékenység, mellyel otthon csinosabbá, tisztábbá tehetjük kocsinkat. Az autókozmetika ezzel szemben egy szolgáltatás, ahol profi eszközökkel csodát tesznek négykerekű kedvencünkkel. Ezek után lássuk, mikor melyiket érdemes választani, és mi az előnye egyik és másik módszernek!

 

Autóápolás - hazai pályán

A házilag végzett csinosítással komoly összegeket spórolhatunk meg, hiszen a jó minőségű autóápolási termékek ma már elérhető áron, és széles választékban kaphatók. Az autó folyamatos otthoni karbantartásával jó állapotban tarthatjuk a kocsit, így az kevésbé veszít értékéből. De hogyan is fogjunk neki a műveleteknek?

 

Külsőségek

Az első és elengedhetetlen lépés az előmosás, melynek során a kosz nagy részétől megszabadulhatunk. Legegyszerűbb, ha beszerzünk egy magasnyomású mosót, de ennek híján bármilyen erős vízsugár megteszi. Az előmosó szernek kell némi idő, amíg hatni kezd, ezalatt kipucolhatjuk a felniket. Visszatérve a karosszériához, használjunk pH-semleges autósampont, hogy a kezeinket is kíméljük! A szivaccsal csak óvatosan bánjunk, autókefét pedig csak akkor használjunk, ha van pénzünk újrafényeztetni a kocsit. Végül tiszta vízzel öblítsük át az egész autót, és szarvasbőrrel vagy mikroszálas törlővel szárítsuk meg!

 

Belső szépség

A belső tér ápolásába beletartozik a kárpit, a szőnyegek, az ülések és bőrfelületetek karbantartása. Egy praktikus száraz nedves porszívóval pillanatok alatt újjá varázsolhatjuk az autó belsejét, így komfortosabbá tehetjük az utazást. A manapság kapható speciális bőrápoló szerekkel elkerülhetjük a kényes felületek kopását, repedezését, kifakulását.

 

autókozmetikai termékek, autóápolási anyagok

 

Autókozmetika - profi minőség

Ha valóban makulátlan tisztaságra vágyunk, viszont nincs kedvünk vagy időnk vegyszerekkel és drága berendezésekkel bíbelődni, bízzuk a kocsit szakértőkre! Bár olykor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni a szolgáltatásokért, a kényelem kárpótol ezért: csak bevisszük a kocsit, és rábízzuk a profikra a takarítást. Sok helyen csereautót is biztosítanak, ha a tisztítás hosszabb időt vesz igénybe.

 

Kozmetika vagy mosó?

A benzinkutakon is elérhető automata vagy kézi autómosók praktikusak, gyorsak és meglepően jó hatékonyságra képesek. Autókozmetikai termékek garmadájával kezelhetjük a kocsit, egyes helyeken pedig akár a bogár-, gyanta- vagy kátrányfoltoktól is megszabadítják az autót. A komplex kozmetikai szolgáltatást nyújtó cégeknél olyan extrákat is választhatunk, mint például a fényszóró polírozás, a bőrfestés vagy a karosszériafényezés.

 

Tekintse meg autóápolási és autókozmetikai termékeink teljes kínálatát: