Kézi autómosó sampon, gépi sampon, aktívhab, habszinezék

Samponok: A tévhittel ellentétben a samponoknak nem feladatuk az intenzív, kémiai hatású tisztítás. Ellenkezőleg, az a legjobb, ha pH-semleges, és jól habzik! Hogy miért? Mert a tisztítást a szivacs vagy a kefe végzi, a sampon csak létrehoz egy vékony filmréteget a felület és az eszköz találkozásánál, melynek köszönhetően elősegíti a tisztítóeszköz felületen való siklását. A magas pH amúgy is erősen igénybe veszi a kéz bőrét, leoldja annak természetes zsírtartalmát és ezáltal az elveszíti rugalmasságát, kiszárad és kirepedezik. Ezért mi kizárólag kézkímélő, neutrális termékeket forgalmazunk. Nem javasoljuk a „bogároldós” samponok kézi használatát, a fent leírt okok miatt, és ez vonatkozik az egyébként jól habzó előmosók ilyen jellegű felhasználásara is. Szivacsos-kefés mosás előtt minden esetben távolítsuk el a makacs, felületet károsítható szennyeződéseket előmosással a felületről. Használjunk minden terméket rendeltetésszerűen és tartsuk be a hígítási előírásokat. Jó munkát és szép autókat.

Nézet:
Sorrend:

Háztartási vegyszerek helyett autósampon

Amikor az ember autóápolásra adja a fejét, könnyen abba a hibába eshet, hogy speciális anyagok helyett a háztartásban amúgy is megtalálható tisztítószerekhez nyúl. A kocsi kényes felülete azonban egészen más kezelést igényel, mint a fürdőkád, a padló vagy a csempe. Döntésünkkel akár komoly károkat is okozhatunk, ezért ne sajnáljuk a márkás autósamponra a pénzt!

 

A zsíroldás a kocsiban nem zsír

A háztartásban használatos mosogatószereket úgy fejlesztik, hogy azok hatékonyan birkózzanak meg a tányérokon, edényeken megragadó zsírfoltokkal. Az autóban azonban erre nincs szükség, sőt! A mosogatószer a motortérbe kerülve a fontos kenőanyagokat is eltávolíthatja, ami idővel korrózióhoz vezet. Az autósamponok aktív hatóanyagaikkal óvják a bevonatokat, így sem az alkatrészekben, sem a fényezésben nem okoznak kárt.

 

Az autósamponnal garantált a foltnélküli ragyogás

A fürdőszobai és konyhai tisztítószerek első ránézésre talán remek eredményt hoznak a kocsin is, rövid időn belül azonban cseppfoltok jelennek meg. Ennek oka, hogy az ilyen készítményeket kozmetikai adalékokkal teszik bőrkímélőbbé, ami azonban a fényezésen foltosodást okoz. A minőségi, autóápolásra kifejlesztett samponok ezzel szemben kifejezetten a karosszéria igényeihez igazodnak összetevőikkel, a pH-semleges kialakítás ugyanakkor a kezünk megóvását is biztosítja.

 

Szerezze be webáruházunkból az autósampont, válogasson kínálatunkban!