Száraz- nedves porszívók

A száraz nedves porszívók óriási előnye, hogy a száraz hulladék mellett a vizet, folyadékot is képesek felszívni. A kerekeken guruló berendezéseket könnyű mozgatni. Bár otthoni használatra is alkalmasak, sokkal inkább olyan környezetbe valók, ahol gyakori az eltakarítandó víz, folyadék jelenléte. Ilyen hely például az autómosó vagy az autókozmetika, ahol maximálisnak mondható e gépek kihasználtsága.

Nézet:
 
Sorrend:

Hogyan működik a száraz nedves porszívó?

A száraz nedves porszívó lényegében egy klasszikus porszívó és egy folyadékfelszívásra alkalmas berendezés ötvözete. Használhatjuk szilárd szennyeződések eltüntetéséhez, vagyis hagyományos porszívózáshoz, de akkor is jól jön, ha véletlenül kiborítottuk a felmosóvödröt, és szeretnénk gyorsan, a lehető kevesebb fáradsággal megszabadulni a padlót elárasztó folyadéktól. Fontos kihangsúlyozni, hogy a két funkció egyszerre nem működik: ha vízfelszíváshoz szeretnénk használni a készüléket, előbb ki kell venni belőle a porzsákot, nehogy elázzon, ha pedig a nedves funkció után lenne szükség a szárazra, mindenképp várjuk meg, amíg a készülék belseje teljesen megszárad.

 

Miben tér el a takarítógéptől?

A fenti sorokból máris kitűnik, hogy a száraz nedves porszívó korántsem azonos a takarítógéppel. Míg cikkünk tárgya kizárólag felszívni képes a vizet és más típusú folyadékokat, addig a takarítógép a felületre spricceli a tisztítószeres oldatot, hogy aztán fel is szívja azt, miután a vegyszer kifejtette hatását. A száraz nedves porszívó nem juttat folyadékot a szövetszálak közé, ebből kifolyólag kárpittisztításra sem alkalmas. Azt viszont okvetlenül meg kell említeni, hogy a takarítógép is képes pusztán vízfelszívásra, valamint száraz porszívózásra, vagyis gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy a sokoldalúbb takarítógép többet tud a száraz nedves porszívónál.

 

Felhasználási területe

Mindezek tudatában felmerül a kérdés, hogy akkor mégis vajon kinek, miért és hol éri meg bevetni a mindössze két funkcióval bíró, és a használatát illetően első olvasatra kissé körülményesnek tűnő száraz nedves porszívót? Az igazat megvallva, egy belvárosi kis garzonban vagy egy lakótelepi lakásban nem sok hasznát látja egy ilyen gépnek a tulajdonosa, ellenben egy kertes házban, amelynek garázsa is van, a legpraktikusabb eszközök egyike lehet egy ilyen berendezés. De a száraz nedves porszívót mégis főleg ipari környezetbe, azon belül is elsősorban autómosókba és autókozmetikákba ajánljuk, ahol gyakorlatilag nélkülözhetetlen, hiszen a körültekintően elvégzett autóápolás közben folyamatosan jelen van a feltakarítandó víz, továbbá különféle műhelyekben is jól jön, ha épp gyorsan kell eltüntetni a kiömlött folyadékot

Felépítése

Mivel a hagyományos száraz porszívózás mellett vízfelszívásra is alkalmas, egy ilyen berendezés tartálya rozsdamentes acélból, azaz inoxból készül. Fontos, hogy a szívófej ellenálljon az ütésnek, a különböző vegyszereknek és a magas hőmérsékletnek. A könnyű használhatóság érdekében a gép kerekeken gurul, és a gégecsövön, markolaton, sarokszívón, körkefén, folyadékszívó fejen és esetenként a kárpitszívón túl az autómosó tartozékok is részét képezik csaknem minden modell alapfelszereltségének.

 

Ha ön autómosót vagy –kozmetikát üzemeltet, számos egyéb autóápolási termékre is szüksége van. Nézzen körül webáruházunkban, és rendeljen kedvező szállítási feltételekkel autókozmetikai termékeket az autósampontól kezdve a magasnyomású mosón át a száraz nedves porszívóig!