Új jelszó kérése

Autóápolás otthon

Fő kategória >Autóápolás otthon

Tisztelt látogató!

Szeretnénk segítséget nyújtani hogyan használja a termékeinket és eszközeinket szakszerűen.Nem kell vagyonokat költenie autómosókban, ha szeretné tipp-topp állapotba hozni gépkocsiját! Webáruházunkban minden szükséges anyagot, eszközt és kiegészítőt megtalál, amivel saját kezűleg hozhatja újszerű állapotba autóját kívül-belül. Téli termékeinkkel a zord időjárási körülményekre is felkészülhet.

1. Termékek tárolása: Minden esetben olyan helyen tárolja a tisztító és ápolószereket ahol gyermek vagy állat nem fér hozzá!

Amennyiben mégis baleset történne! (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. +36 80 201-199

Biztonsági adatlapok itt!

2. Termékek hígítása: Termékeink koncentrátumok! Kivételt képeznek ez alól a 750 ml kiszerelésű Redy fantázianévvel ellátott,

termékcsaládunk tagjai. A koncentrátumok esetében, tartsák be a pontos hígítási arányokat. Ezeket a címke is tartakmazza, ezenkívűl megtalálják a www.caralux.hu oldalunkon.  
Az otthoni autóápolás 1x1-e

Szögezzük le rögtön az elején: az otthoni autóápolás semmivel sem bonyolultabb, vagy nagyobb szakértelmet kívánó munka, mint mondjuk a lakásunk kitakarítása.  Igaz, ami igaz, a kocsiban vannak különösen érzékeny anyagok - főleg a beltérben - és a fényezés is extra törődést igényel, de némi odafigyeléssel és megfelelő ismeretekkel felvértezve könnyedén megbirkózhatunk a feladattal. Lássuk, mire kell figyelni, hogy a család négykerekűje mindig a legjobb formáját mutassa!

Autóápolás 6 lépésben

Sokaktól halljuk, hogy bár kedvük lenne házilag csinosítani az autót, sajnos nem tudják, hogyan fogjanak hozzá, ezért inkább elrohannak az első autókozmetikába. Pedig csak pár dolgot kell szem előtt tartani, és garantált a kifogástalan végeredmény:

  1. Szerezzük be a szükséges eszközöket és anyagokat! A jól megválasztott autóápolási termékek fél sikert jelentenek. Nem érdemes a háztartásban használatos vegyszerekkel próbálkozni, hosszú távon autónk meghálálja a speciális termékek használatát.
  2. Jó időben és jó helyen. Talán felesleges mondani, de az autómosáshoz elengedhetetlen a napsütéses, tiszta idő. Hasonlóan fontos, hogy olyan helyet találjunk, ahol a vízzel nem árasztjuk el a szomszéd kertjét vagy a saját garázsunkat.
  3. Kezdjük a mosást előmosással! Felesleges macerának tűnhet, pedig nagyon fontos lépés. Ha nem tisztítjuk meg a kocsit a kisebb-nagyobb szennyeződésektől, azok mosáskor karcokat és sérüléseket okozhatnak a fényezésen. Erre a célra a legalkalmasabb egy minőségi magasnyomású mosó, amennyiben az nem áll rendelkezésre, egy slag is megfelel.
  4. Mosásra fel! Most már minden adott, hogy rátérjünk a lényegre, azaz a kocsi samponos mosására. A felniken speciális oldóanyagot, míg a karosszérián pH-semleges autósampont érdemes használni. Az autómosó kefe ne legyen túl kemény, nehogy megsértsük a felületet.
  5. Öblögessünk! Hasonlóan az előmosáshoz, bő folyó vízzel alaposan mossuk át az autót, hogy az autósampon sehol ne hagyhasson nyomokat! Esetleg szarvasbőrrel vagy mikroszálas törlővel is végigmehetünk a karosszérián, hogy garantáltan foltnélküli legyen a csillogás.
  6. Belső szépség. A kocsi külseje már csillog-villog, de az ember mégiscsak odabenn ül utazás közben, ezért a beltér ápolása is elengedhetetlen. Ehhez szintén speciális autókozmetikai termékeket érdemes választani, melyek nem tesznek kárt a kényes műanyagban és szövetben.

Haladó lépések a makulátlan ragyogásért

Az alapokkal megvagyunk, de ha igazán tökéletes eredményt szeretnénk, akár tovább is csinosíthatjuk autónkat. Ha tartósan szeretnénk megőrizni a kocsi ragyogását, célszerű átkenni egy réteg waxszal, mely nemcsak védi a karosszériát, de igazán fényessé is teszi.

Bár a háztartásban használatos porszívók is remekül teszik a dolgukat, az 100%-ig pormentes belső tér érdekében beszerezhetünk egy többfunkciós száraz nedves porszívót is. Az autóápolás mellett a kertben és a műhelyben is hasznát vesszük majd, úgyhogy semmiképp sem tekinthető ablakon kidobott pénznek.

A gumik tisztítását sokan elintézik annyival, hogy slaggal alaposan leveretik, pedig egy gumiápolóval jelentősen megnövelhetjük az abroncsok élettartamát. Ezeket a szereket akár a gumiszőnyegen is használhatjuk, így azok is kifogástalan állapotban lesznek.

Vágjon bele bátran az otthoni autóápolásba, ha pedig szeretne minőségi anyagokkal dolgozni, vessen egy pillantást webshopunk termékpalettájára!

Webáruház készítés